ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cardiologul Dragoș Vinereanu, profesor universitar, a afirmat marți seara, la Medika Tv, că infarctul la persoanele tinere nu mai este o excepție, ci a devenit o regulă, el explicând că joia, când Spitalul Universitar de Urgență din București primește cazurile de infarct din Capitală și din regiunea de sud a țării, jumătate dintre pacienți sunt persoane cu vârste sub 45 de ani.

„În urmă cu 30 de ani, când am început eu cardiologia cu academicianul Leonida Gherasim, făceam lucrări de doctorat, dânsul asta evalua, prin niște lucrări de doctorat ale colegilor mei, infarctul la tineri. Acum ce să mai facem lucrări de doctorat, fiindcă e regula. Noi (Spitalul Universitar de Urgență din București) suntem de gardă pentru infarct joia și din 10-15 pacienți câți vin cu infarct de la nivelul Bucureștiului și zona de sud a țării, jumătate sunt sub 45 de ani. Așa că, din păcate a devenit regula, nu mai e nici pe departe excepția”, a afirmat cardiologul Dragoș Vinereanu la Medika Tv. 

În mod total iresponsabil, creșterea neobișnuită a numărului de infarcturi este legată de cu totul alte cauze decât de vaccinurile anti-COVID-19 administrate în masă, chiar dacă o astfel de creștere bruscă, constatată la nivel global, a avut loc după lansarea campaniilor de vaccinare. Dr. Dragoș Vinereanu nici măcar nu își pune întrebarea dacă ar putea exista vreo legătură cu „vaccinurile” anti-Covid, așa cum orice medic și om de știință onest ar trebui să se întrebe și să efectueze cercetări urgente în acest sens.
 
„De ce? Fiindcă s-a schimbat foarte mult viața. Fiindcă mult timp nu am avut o legislație anti-fumat și s-a fumat de la cele mai fragede vârste în școli, cum bine știm cu toții care am avut copii în școli, regimul a fost în România bazat pe foarte multă sare și pe foarte multe grăsimi și pe foarte multe dulciuri și în continuare, din păcate, e așa. Nivelul mediu al consumului de sare în România față de o țară mediteraneeană, Italia să zicem... în Italia este în jur de 5-6 grame. În România este 20, aproape. Așadar, dieta bazată pe slăninuță, salam, dulciurile concentrate, băuturile carbogazoase plus sarea în cantitate foarte mare, de trei-patru ori mai mare decât ar trebui, toate aceste au reprezentat o agresiune majoră asupra inimii și au determinat ceea ce noi numim ruperea plăcii de ateroscleroză și infarctul miocardic”, a precizat medicul. 
 
Medicul a afirmat că în centrele care primesc cazurile grave, de infarct, „uneori se ajunge să se lucreze ca la fabrică, caz după caz după caz”.

A se vedea și: